Autors websitebuilder
•
28 janv., 2020
Ieskats FTIR analīzēs – Šo analītisko tehnoloģiju ir vērts saprast īpaši tad, ja jums ir interese testēt šķidrus pārtikas un lauksaimniecības produktus, piemēram, piens un vīns. Iepazīsimies ar pašu tehnoloģiju. Furjē pārveidojošo infrasarkano staru (FTIR) būtība: FTIR analīžu iegūšanai pielieto spektroskopisku metodi, kas uztver brīvi dabā sastopamus elektromagnētiskos spektrus. Īpaši tiek izmantoti viļņu garumi no 2500 nanometriem līdz 25000 nanometriem, kas ir vidējo infrasarkano staru reģions, tāpēc FTIR dažkārt dēvē arī par MidIR (vidējie infrasarkanie stari). Faktiski tā ir matemātiska tehnoloģija, ko pielieto, lai konvertētu mērījumu datus lietojamā rezultātā, tādējādi to sauc par Furjē pārveidojošiem infrasarkaniem stariem vai saīsināti FTIR. Furjē transformēšanu pirmo reizi izstrādāja franču matemātiķis Žozefs Furjē (1768 – 1830). Nešaubīgi viņš būtu priecīgs par to, ja uzzinātu, ka viņa darbs vēl joprojām tiek izmantots lietderīgi ar mūsdienu analītisko tehnoloģiju. Matemātiķim Furjē arī tiek piedēvēta siltumnīcas efekta atklāšana ilgi pirms tā, kad kāds sāka domāt par CO2 emisijām. FTIR analīzes darbojas sekojoši: Gaisma nāk no gaismas avota, satur viļņa garumu pilno spektru, un iet cauri interferometram Interferometrs pārveido gaismu specifiskā veidā, lai ļautu datu apstrādi Stars iet cauri paraugam, kurā notiek absorbcija Gaismu, kas ir izgājusi cauri paraugam, identificē detektors un pēc tam šī informācija tiek piegādāta datoram Dators apstrādā visus datus, lai nosecinātu, kura absorbcija ir attiecīgam viļņu garumam un ģenerē spektrus atbilstoši datiem, pielietojot Furjē pārveidojošo tehnoloģiju.